Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2011 10:03 - Личностно израстване
Автор: krystev Категория: Бизнес   
Прочетен: 3217 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2019 20:00


           Личностно израстване = Личностно развитие -  това е процес, при който се изменят устойчиви, важни характеристики на личността.  
          Процеса има две (прояви)страни:

          Вътрешна - изразяваща се в начина на мислене на тази личност.
          Външна - онази, която се вижда или усеща  от обкръжението на личността. -  Как  действа, как изглежда и др.

          На практика Личностното  израстване е процес извършван в една плоскост а дава резултат в друга. Вътрешното изменение дава отражение на интелектуалното, емоционалното и духоевното състояние на личността. Външното изменение оказва влияние на средата и обкръжението, в която се движи личността. За пояснение бих направил сравнение с пчелите. Те обикалят растенията от цвят на цвят за да събират мед. Това е едната плоскост. А в другата плоскост -  опрашват растенията и по този начин влияят благотворно на природата.

          Възможно е човек да израстне личностно. Според ISIF,  личностното  израстване зависи от 14 важни направления. Те подпомагат процеса, съпровождайки студента през   ТЕСТ - > ОБУЧЕНИЕ  - >  ПРАКТИКА.    Така всеки от тях отговаря на въпроса Кой съм аз?,  а след това на въпроса Кой бих желал да стана ? Следва обучение и практически занимания.

           На въпроса Кой съм аз? Може да си отговори всеки подпомогнат от тест - правен от  ISIF безплатно. Проверете какъв е отговора за вас,  на страница  Тестирование От ISIF . Така ще получавате Вашите характеристики във всичките 14 направления.

          За да отговорите на въпроса - Кой бих желал да стана ?,  получавате инстрменти като «Моят Жизнен Баланс» и правите няколко лесни упражнения .

          За да израснете и станете тази личност, която бихте желали да бъдете - получавате обучения, чрез които (част от тях безплатно виж страница  Развивайся и Богатей можете сами да прецените, какво, как и в каква посока да измените. Съмишленици по темата можете да намерите на страница клуб Интеллектуального Фитнеса.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krystev
Категория: Бизнес
Прочетен: 186011
Постинги: 62
Коментари: 47
Гласове: 112
Архив