Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 07:27 - Моделът GROW
Автор: krystev Категория: Бизнес   
Прочетен: 2897 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2019 11:27


    Моделът GROW

    Е последователност от  действия свързани с групи въпроси. Целта е да повишим нашето ниво на осъзнаване и отговорност. Задавайки си въпроси в определената последователност ще сме в състояние да съставим план за постигането на нашите цели и ръководенето на различни проекти.

    GROW ( РЪСТ)

    Произлиза от първите букви на няколко думички  свързани с групи въпроси.

    G  - Goals  (Цели.)

    Група от въпроси свързани с целите които си поставяте или ги поставяте на ваши сътрудници. Те ви помагат да осъзнаете задачите и потребностите. Какво точно желаете вие или какво желае вашият сътрудник в краткосрочен или дългосрочен план.

 R – Reality  (Реалност. )

    Това са група въпроси чрез която можете да разберете отправната точка. Откъде започва пътя към поставените цели. Тоест какво се случва сега – това е реалността в която живеете в момента.

    O – Opportunities (Възможности.)

    Това са група въпроси, чрез която можете да откриете възможни пътища  за предвижване от точка R – Reality  реалност   до точка G  - Goals  Цели. Това е обсъждане на инструментите, стратегиите, както и на различни способи за достигане на целите.

    W – What, When, Who, Will,  (Какво, кога, кой, ще)

    Конкретизиране на Намерения  Това е група въпроси насочена към осъзнаване на Какво, кога, кой  и как  в каква последователност от стъпки ще бъде извършено.  Тоест  чрез тази група въпроси се определят окончателните намерения. Избор на конкретни действия от определен кръг от възможности описани чрез предходната група въпроси O – Opportunities (Възможности.)


 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krystev
Категория: Бизнес
Прочетен: 185563
Постинги: 62
Коментари: 47
Гласове: 112
Архив